SOSTENIBILITAT

La sostenibilitat és un dels grans compromisos d’Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela. En aquesta ocasió comptarem amb la col·laboració de la Fundació «The Ocean Cleanup» que ha posat en marxa un sistema de neteja únic que té com a objectiu reduir els plàstics en les masses d’aigua i eliminar les 250.000 tones que habiten en l’ecosistema marí.

Per a això el seu fundador, Boyan Slat, ha posat en marxa un mètode passiu i a gran escala per a retirar residus sòlids dels girs oceànics en un abast de 12 quilòmetres.

El mètode consisteix en un sistema flotant estabilitzat amb un ancora a una profunditat aproximada de 600 metres i una pantalla que es troba sota el tub de flotació que atrapa i arreplega els residus sòlids. Aquests sistemes en forma d’O naveguen sense rumb i concentraran els residus en un punt central des d’on podran ser extrets i retornats a terra.

«The Ocean Cleanup» estarà present en el Race Village d’Alacant Port d’Eixida. Durant els seus quatre dies de duració els visitants podran gaudir d’una exposició de grans panells que il·lustren la magnitud d’aquest gran projecte de eliminació de plàstic.

A més, l’exposició compta amb un format «medie ambientalment sostenible» en el qual el públic podrà alhora que observa les imatges reciclar envasos i contribuir a la reducció de plàstic. Per a això en la part inferior de l’estructura sobre la qual estarà construída l’exposició hi haurà uns recipients de color groc que convidaran al reciclatge.

Un manera de conscienciar de manera activa al públic sobre la important d’aquesta problemàtica que preveu que en 2020 la producció de plàstic haja augmentat un 900% i perjudique encara més les espècies marines.