Tallers

En aquesta edició d’Alacant Port d’Eixida, comptarem amb 9 tallers que versaran sobre del món nàutic, la protecció del medi ambient i els oceans. Totes aquestes activitats s’han dissenyat en col·laboració amb l’ONG The Isbjorn Collective, especialitzada en Sostenibilitat del Medi Marí.

 

Aquests tallers es desenvoluparan tots els dies d’obertura de l’Ocean Live Park en horari de 10h a 20h, excepte el taller de Try Sailing (consultar horaris).

Taller: La mar de plàstics.
A través d’un divertit joc de pesca, aquest taller busca conscienciar als més xicotets sobre la cura de mars i oceans.

 

Taller: Alimentació saludable.
En aquesta activitat els xiquets podran familiaritzar-se amb una alimentació saludable a través de l’experimentació amb el cultiu i desenvolupament de plantes.

 

Taller: A tota vela!
Consisteix en la creació de vaixells mitjançant materials reciclats amb els quals els participants competiran a través d’uns canals.

 

Taller: Posidònia oceànica.
Aquest taller consisteix a reutilitzar materials per a transmetre els beneficis del reciclatge en el medi ambient, així com la importància de la posidònia en l’oxigenació i regeneració del medi marí.

 

Taller: Meduses ballarines.
Exercici que busca fomentar la creativitat a través de la creació mitjançant materials reciclats.

 

Taller: Home a l’aigua!
Activitat amb la qual els participants podran ser conscients de la importància de la seguretat a bord d’embarcacions nàutiques i dels perills de la mar.

 

Taller: Emergència climàtica.
Taller amb el qual es pretén conscienciar i sensibilitzar als més xicotets sobre com canviar els seus hàbits per a combatre l’emergència climàtica. Així, mitjançant un divertit joc de preguntes i respostes, es despertarà el seu interès mostrant-los xicotets hàbits que ajuden a la protecció del medi ambient.

 

Taller: Bones pràctiques ambientals.
Els participants aprendran a diferenciar els diferents tipus de residus i en quins contenidors de reciclatge han d’anar a través d’una activitat lúdica per equips.

 

Taller: Try Sailing.
El taller d’experiència didàctica nàutica “Try Sailing” cerca fomentar l’interès dels joves (i dels no tan joves), pel món nàutic i esportiu.
Els participants podran posar-se en la pell d’un regatista gràcies a través d’un acostament teòric i pràctic al món de la vela.

Horaris:
7, 8 i 14 de gener: de 10h15 a 17h15.
Del 9 al 13 de gener: de 13h15 a 17h15.