Els concerts organitzats per la Generalitat a Alacant Port d’Eixida han rebut a més de 20.000 persones

La programació de concerts dissenyada per la Generalitat del 7 al 15 de gener es va convertir en un dels grans atractius per al públic de l’Ocean Live Park

 

Al voltant de 20.000 persones van poder gaudir de l’oferta de concerts organitzada per la Generalitat a través de la Conselleria d’Innovació i Alacant Port d’Eixida entre el 7 i el 15 de gener, amb motiu de l’Eixida de la Volta al Món a vela de The Ocean Race.

La present edició d’Alacant Port d’Eixida ha rebut la visita de 303.000 persones al llarg de tota la setmana, registrant una mitjana diària de 35.000 visites, la xifra més alta de les cinc edicions, i sent el dissabte i el diumenge els dies amb major afluència.

El recinte Ocean Live Park, en la zona dels Molls de Llevant, s’ha convertit en un espai excepcional de trobada amb un extens programa participatiu d’activitats esportives, expositives, gastronòmiques, culturals, lúdiques, educatives, musicals i tecnològiques per a totes les edats.

Els cinc concerts programats han sigut un dels plats forts de la programació, amb un excel·lent acolliment del públic. És el cas del doble concert oferit el dissabte 7, a càrrec de dos de les bandes indie referents del panorama nacional, com són Second + Visca Suècia, que va vendre totes les seues entrades en els primers dies i penjava el cartell d’aforament complet amb un total de 6.000 assistents.

El grup Second, que ha anunciat recentment la seua decisió de separar-se després de 25 anys de trajectòria i amb 10 discos publicats, oferia en l’Ocean Live Park la que era l’última oportunitat per als seus fans de veure’ls en directe a Alacant. Per part seua, l’actuació de Viva Suècia s’enquadrava en el marc del seu gira ‘L’amor de la classe que siga’, amb un nou disc que està sent un gran èxit després de romandre diverses setmanes en el nº1 de vendes a Espanya.

Destripando la historia’, el diumenge 8 al migdia, també va aconseguir una audiència de 3.000 persones. Aquest divertit grup parodia amb un humor característic en forma de cançó des de contes infantils fins a personatges mitològics i de la cultura popular, la qual cosa va fer les delícies d’un públic més familiar.

El segon cap de setmana d’Alacant Port d’Eixida va arrancar, musicalment parlant, amb un concert de Cheti el divendres 13 de gener, en aquest cas de caràcter gratuït, que va reunir 3.000 persones. Aquest jove il·licità és cantautor i el seu estil sol moure’s entre el pop, flamenc i ritmes llatins, amb melodies lleugeres i pegadizas que van acompanyades de lletres positives i evoquen imatges quotidianes que ens representa a tots.

El cicle de concerts continuava el dissabte 14 al migdia amb l’espectacle musical ‘Rock en família. Anys 80’, també gratuït, que reunia 4.000 persones de totes les edats. Aquesta agrupació musical acostava als més xicotets i a les seues famílies les cançons més sonades d’artistes i bandes més mítiques del pop i del rock internacional com Queen, AC/DC, Metalica, Guns and Roses, The Beatles, Mecano, Michael Jackson, etc.

La nit del dissabte la tancava un altre concert doble, a càrrec de Sidecars i Sidonie, dues bandes àmpliament conegudes per al públic d’Alacant que van reunir a prop de 4.000 persones. Sidecars acudia per a presentar el nou disc ‘Tretze’ acabat d’eixir del forn, llançat al setembre de 2022, mentre que Sidonie, amb més de mig milió d’oïdors mensuals en Spotify, feia un repàs pel seu gran recorregut musical de 25 anys i 10 àlbums d’estudi.

Aquesta oferta musical s’ha vist complementada a més amb les actuacions, de lliure accés, oferides al llarg de la setmana en la zona del Food Market, en el Moll 14, a càrrec de The Liverpool Band, Finde Fantasma, Mr Hide, Vera Green i el Xeco Rojo.