El acuerdo de SPTCV con la UA y la UMH para el Voluntariado de ‘Alicante Puerto de Salida’ val

La Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i les Universitats d’Alacant (UA) i Miguel Hernández d’Elx (UMH) han formalitzat  el conveni de col·laboració per a regular les condicions de el Programa de Voluntariat que atendrà l’esdeveniment de Alacant Port d’Eixida, que es posarà en marxa amb motiu de l’eixida de la regata The Ocean Race que partirà d’Alacant el pròxim 15 de gener.

En la signatura de l’acord han participat el president de The Ocean Race, Richard Brisius; la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant (UA), Eva Espinar Ruiz, el vicerector d’Inclusió Sostenibilitat i Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), Raúl Reina Vaíllo, i l’adjunt a Direcció de SPTCV, Rufino Selva.

Durant la signatura, totes les parts han posat de manifest la seua satisfacció per tornar a participar en aquesta iniciativa, després de l’èxit de la col·laboració establida en anteriors edicions de la Volta al Món a Vela, i la seua excel·lent disposició de tornar a col·laborar de manera conjunta en el desenvolupament de diferents accions col·laboratives per a l’organització de l’Esdeveniment ‘Alacant 2022-2023 Port d’Eixida’.

 

El paper de les universitats

Richard Bisius ha recordat que des de The Ocean Race “a 100 dies de l’inici de la Volta al Món a Vela, estem desitjant que arribe gener per a rebre al voluntariat a la gran família que és The Ocean Race i poder compartir amb ells la passió i l’aventura d’aquest esdeveniment únic”.

“Els voluntaris són la cara de la regata a tot arreu, i tenen un paper clau a l’hora de presentar i explicar als visitants les activitats de The Ocean Live Park i de mantenir tot l’esdeveniment en marxa”.

Per part seua, Eva Espinar ha subratllat el paper que dóna la Universitat d’Alacant als programes de voluntariat com a part de la formació de l’alumnat. “Suposa una oportunitat d’adquirir valors més enllà de les aules, com el treball en equip o la sostenibilitat, a més d’experiències que els seran útils al llarg de la seua vida”. És per això, ha afegit que la UA “valora de forma molt positiva el protagonisme que tenen els voluntaris en la Volvo Ocean Race”.

Programa de voluntariat universitari

Així mateix, Rufino Selva ha destacat que ja hi ha més de 250 persones inscrites en el programa de voluntariat i que gràcies a la col·laboració de les dues universitats es preveu comptar amb altres 200 persones més.

Aquesta campanya de captació de voluntariat està oberta al conjunt de la ciutadania, que pot sol·licitar la seua participació en el següent enllaç.

D’igual manera, ha agraït la bona disposició de totes les parts per a col·laborar en aquesta iniciativa i la importància que té el programa de Voluntariat” per a generar un vertader equip amb tota la ciutat d’amb totes les institucions al voltant d’aquesta prova”.

“El lema del programa universitari de voluntariat és #TalentoEnMovimiento, una etiqueta que es complementa perfectament amb el lema de la campanya de promoció al voltant d’Alacant Port d’Eixida, que convida a tots i totes a “donar la volta al món amb nosaltres”, ha comentat Rufino Selva.

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ

Tant la UA com la UMH contemplen la col·laboració a través d’aquesta mena de convenis amb entitats relaciones amb l’esport i l’organització d’esdeveniments esportius, ja siga amb finalitats saludables, igualtat i inclusió, oci o competició.

A través d’aquests projectes, les dues institucions acadèmiques i la seua comunitat universitària treballen per a ser actors clau en la promoció de l’esport en les localitats pròximes on se situa qualsevol dels seus campus, especialment en l’àmbit universitari, aconseguint sinergies amb entitats esportives del seu entorn i la societat en general.

El compromís de la UA i UMH

Las universidades UA y UMH se compromete a:

 1. Permetre la col·locació de material informatiu de la campanya de voluntariat per a “Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela”, als campus de la Universitat d’Alacant i la UMH, durant el període de captació del voluntariat.
 2. Promocionar el programa de Voluntariat “Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela” a través de les pàgines web de la UA i de la UMH i de les seues xarxes socials, permetent també la inserció d’enllaços a la pàgina web del programa de voluntariat de “Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela”.
 3. Facilitar la selecció d’al voltant 100 voluntaris cadascuna d’elles, segons les directrius marcades per “Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela”, per a col·laborar en l’organització de totes les accions destinades a la celebració de l’esdeveniment que tindrà lloc del 7 al 15 de gener de 2023.
 4. Reconèixer la participació dels estudiants de la UA en les activitats subjectes al present conveni, fins a un màxim de 2 crèdits de lliure elecció o crèdits de competències transversals a raó de 25 hores per crèdit o fracció corresponent segons el procediment establit pel Consell de Govern d’aquesta Universitat.
 5. La realització de quantes accions totes les parts, de mutu acord, consideren d’interès.

El compromís de SPTCV

Per part seua, SPTCV es compromet a:

 1. Facilitar i permetre la difusió a la UA i la UMH de fullets informatius o el material promocional que totes dues institucions estimen oportú, per a fomentar les accions de (promoció i formació) de voluntariat que es realitzen des d’aquest Organisme.
 2. Informar l’estudiantat universitari de l’organització, disseny i execució d’un Pla de Voluntariat per a l’esdeveniment que és Objecte del present conveni.
 3. Facilitar als voluntaris seleccionats la formació adequada per a la participació en l’Esdeveniment, amb continguts d’interès per a la seua formació transversa, segons acord de les parts.
 4. Proporcionar a les persones voluntàries el material i els recursos necessaris per a la seua participació en l’Esdeveniment.
 5. Certificar a cada participant voluntari de manera individualitzada, les activitats de formació realitzades i les activitats particulars realitzades durant la celebració de l’Esdeveniment, a l’efecte del seu reconeixement per la UA i la UMH en cas de sol·licitar-ho pels llits i normatives vigents en el moment de la seua sol·licitud i tramitació de reconeixement.
 6. Indicar en la pàgina web de l’Esdeveniment, així com en els materials de promoció i de divulgació, que totes dues institucions acorden a través dels seus representants en aquest conveni, de manera visible els logotips de totes dues institucions com a entitats col·laboradores, així com el seu lema #TalentoEnMovimiento per a activacions conjuntes en xarxes socials.