Alacant Port d’Eixida rep la visita de 303.000 persones durant la setmana i registra la xifra més alta de totes les edicions amb una mitjana de 35.000 visites diàries

Més de 170.000 persones van veure aquest passat diumenge l’eixida de la regata des de diferents punts de la ciutat.

 

Alacant Port d’Eixida rep la visita de 303.000 persones durant la setmana i registra la xifra més alta de totes les edicions amb una mitjana de 35.000 visites diàries

Alacant Port d’Eixida ha rebut la visita de 303.000 persones al llarg de tota la setmana, registrant una mitjana diària de 35.000 visites, la xifra més alta de les cinc edicions, i sent el dissabte i el diumenge els dies amb major afluència.

A més, més de 170.000 persones van veure aquest passat diumenge l’eixida de la regata de The Ocean Race des de diferents punts de la ciutat, així com l’exhibició aèria de la Patrulla Àguila de l’Exèrcit de l’Aire i de l’Espai. Aquestes xifres revelen la importància de la Volta al Món a Vela en la Comunitat Valenciana, que la seua única patrocinadora institucional és la Generalitat Valenciana.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha mostrat la seua satisfacció per aquestes dades i ha destacat el gran impacte que ha tingut a la ciutat i l’excepcional projecció tecnològica i innovadora de l’esdeveniment: “La Generalitat Valenciana ha apostat per conjuminar tecnologia i competició esportiva. Com va dir ahir el president Ximo Puig l’aposta per Alacant és indubtable i treballem perquè Alacant siga port definitiu de The Ocean Race”.

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació i la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), ha organitzat la present edició d’Alacant Port d’Eixida, amb una àmplia programació dissenyada especialment per al gaudi del públic de totes les edats i amb concerts, activitats tecnològiques, accions solidàries o tallers infantils, en la seua àmplia majoria de caràcter gratuït, al voltant dels valors de la nàutica, la sostenibilitat i la innovació.

El diumenge va ser l’últim i gran dia de la programació d’Alacant Port d’Eixida, que des del passat 7 de gener ha desplegat un extens programa d’activitats d’oci al voltant de l’esport nàutic, la innovació i la sostenibilitat mediambiental.

La patrulla acrobàtica de l’Exèrcit de l’Aire i de l’Espai va realitzar un vol emblemàtic sobre la façana marítima de la ciutat d’Alacant, coincidint amb el tret d’eixida de les embarcacions per a emprendre la volta transoceànica.

Josefina Bueno ha posat en valor la labor de conscienciació entorn de la cura del medi ambient que ha realitzat Alacant Port d’Eixida (APS) a través de la programació que ha desenvolupat del 7 al 15 de gener.

Al llarg d’aquesta setmana, la consellera ha conegut de primera mà el desenvolupament del programa escolar Alacant Aventura Júnior, del qual han gaudit al voltant de 2.450 escolars de centres educatius d’Alacant, s’ha reunit amb diferents empreses relacionades amb la tecnologia i la innovació i ha volgut conèixer de primera mà la part més social i solidària de The Ocean Race, per la qual cosa ha mantingut reunions amb representants de diferents associacions de la província d’Alacant que desenvolupen activitats relacionades amb la mar per a gaudi i benefici dels seus usuaris i que tenen el seu espai en aquest esdeveniment.

D’altra banda, Alacant Port d’Eixida ha dut a terme un programa de voluntariat per a l’organització i desenvolupament de la present edició de l’Eixida de la Volta al Món. Aquesta iniciativa ha possibilitat comptar amb al voltant de 250 persones que estan prestant el seu temps i saber fer per a ajudar al fet que l’esdeveniment siga de nou tot un èxit.

Segons ha manifestat Josefina Bueno, “que Alacant siga Port d’Eixida d’una Volta al Món com és The Ocean Race fa que situe a la ciutat, la província i a la Comunitat Valenciana en una posició preferent a tots els nivells. Des del Govern valencià creiem que aquesta és una aposta de futur”.