Alacant Port d’Eixida delimita aquest diumenge una Zona d’Exclusió dins de la Zona de Navegació Restringida amb motiu de l’Eixida de la regata The Ocean Race

Alacant, dissabte 14 de gener de 2023.- Alacant Port d’Eixida delimitarà aquest diumenge una Zona d’Exclusió, dins de la Zona de Navegació Restringida, en aigües enfront de la platja del Postiguet, que estarà vigent entre les 12.00 i les 18.00 hores d’aquest diumenge, 15 de gener, amb motiu de l’eixida de la regata de The Ocean Race. A més, ha establit una sèrie de recomanacions per a espectadors en terra i mar.

Donada la ubicació de la zona de partida dels vaixells, el públic que desitge seguir l’eixida des de terra trobarà les millors posicions per a fer-ho en el passeig volat del moll 12, –que tindrà un accés limitat d’aforament–, punts alts com el Castell de Santa Bàrbara i la Serra Grossa, així com la platja del Postiguet.

Per als qui vagen a seguir la regata com a usuaris de la Marina Alacant i del Real Club de Regates d’Alacant, és important que tinguen en compte que en la dàrsena exterior del Port d’Alacant s’abalisarà amb balises grogues un canal per a l’obligatòria entrada i eixida de les embarcacions de les marines interiors per la seua part de terra. En aquest canal no es podrà parar ni fondejar, ni canviar de direcció o sentit, i funcionarà així mentre estiguen les balises, deixant l’altre canal pròxim al Moll 14 per a l’ús exclusius dels vaixells institucionals i l’organització de la regata.

Per als vaixells espectadors de la regata d’eixida de la Volta al Món, s’informa que dins de la badia d’Alacant, –i d’acord amb la disposició 10512 de Capitania Marítima d’Alacant publicada en el Butlletí oficial de la província nº242 de 21/12/22–, s’establirà una zona d’exclusió abalisada amb boies grogues, aquesta zona d’exclusió serà la limitació a vaixells no identificats per l’organització.

La zona que se’ls suggereix per a veure l’eixida amb seguretat és a Sotavent del recorregut. Per a això, si la zona d’exclusió està establida i el vent és de terra, hauran de vorejar-la per un dels seus extrems respectant les boies grogues. Les boies grogues de la zona d’exclusió estaran col·locades a 0,2 nm del recorregut establit dels participants, i és un recorregut prou llarg per a trobar una posició segura entre altres embarcacions i veure l’espectacle, tots per igual.

Finalment, per a les embarcacions que desitgen acompanyar en l’eixida de la zona d’exclusió, cal recordar que cal considerar la velocitat i la d’altres vaixells al voltant, considerar l’ona que produeix el nostre deixant i si afectarà una altra embarcació, especialment si està parada i/o és de menor envergadura.

Quan els vaixells passen entre les balises 1 i 2, qualsevol vaixell d’espectadors que pretenga acompanyar-los haurà de respectar les indicacions dels vaixells de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i/o de l’organització. Així mateix, haurà de considerar la seua velocitat i ona i l’efecte que pot produir, i no navegar davant de vaixells de competició.

També han de tenir en compte que la visibilitat dels vaixells de competició pot ser molt escassa quan agafen certa velocitat i no es pot esperar que ens vegen, per la qual cosa és important que no es posen en el seu camí, ni en un angle pròxim.

 

 

ZONA DE NAVEGACIÓ RESTRINGIDA

Aquesta mesura implica que, dins de la Zona de Navegació Restringida quedaran prohibides les següents activitats:

– Queda prohibit el fondege de vaixells no autoritzats. No obstant això, quan per avaria o causa de força major pretenguen fondejar en aquesta zona, el Capità del vaixell comunicarà pel canal 14 VHF la seua intenció al Servei d’Informació i Instruccions Generals a Vaixells, per a l’Ordenació del Trànsit Marítim Portuari a Alacant (STMP), i atendrà les instruccions que se li indique.

– Queda prohibida la navegació d’embarcacions que no disposen de propulsió amb una potència suficient per a desenvolupar una velocitat mínima de 6-nusos.

-Queda prohibida la navegació de tot tipus d’embarcacions amb propulsió a vela, artefactes de platja tipus windsurf, paddle, caiacs, canoes i uns altres similars.

– Tots els vaixells o embarcacions, independentment de la seua bandera i operador, que pretenguen efectuar labors de transport de passatgers i espectadors, col·laboració amb l’organització de la regata, com ara vigilants (marshalls), jutges, mitjans de comunicació i premsa, auxiliars de les embarcacions de regates etc., hauran d’obtenir una autorització prèvia de la Capitania Marítima d’Alacant, mitjançant el corresponent tràmit administratiu.

– Totes les embarcacions que operen en la Zona d’Exclusió, així com en la Zona de Navegació Restringida, atendran les instruccions de les embarcacions col·laboradores de l’organització i les dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, per a no interferir en el correcte desenvolupament de les proves.