Alacant Port d’Eixida aconsegueix un rècord de visites en la zona ‘Gaming’ amb prop de 40.000 assistents

Youtubers i influencers, tallers, tornejos oberts d’esports, arenes de joc, experiències de realitat virtual o una escape room van ser les principals activitats de l’Alacant Digital Gaming

El gaming i els esports s’han convertit en una de les estreles, amb prop de 40.000 assistents, de la programació d’Alacant Port d’Eixida, l’esdeveniment global organitzat per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Innovació i Alacant Port d’Eixida, amb motiu de l’Eixida de la Volta al Món a vela de The Ocean Race.

La present edició d’Alacant Port d’Eixida va rebre la visita de 303.000 persones del 7 al 15 de gener, amb una mitjana diària de 35.000 visites, la xifra més alta de les cinc edicions, i sent el dissabte i el diumenge els dies amb major afluència.

El conjunt del recinte Ocean Live Park, en la zona dels Molls de Llevant, es va convertir en un espai excepcional de trobada amb un extens programa participatiu d’activitats esportives, expositives, gastronòmiques, culturals, lúdiques, educatives, musicals i tecnològiques per a totes les edats.

En el cas d’Alacant Digital Gaming, l’espai de 1.200 metres quadrats dedicat al món dels esports i els videojocs, va reunir públic de totes les edats que va poder gaudir d’un complet programa d’activitats gratuïtes, com a competicions, xarrades i trobades amb youtubers, influencers i gamers que van mostrar com competir en aquest univers d’innovació i tecnologia.

La programació, dissenyada per l’empresa GGTech Entertainment, –associada a l’empresa adjudicatària d’aquesta àrea Esatur Serveis— va incloure més de 60 tornejos, premis, zones freegaming, experiències de realitat virtual i videojocs marítims i una àrea de fuita room. Els visitants també van poder contemplar en directe els xous de reconeguts influencers i youtubers com Carlitos, Ache, Suja, Nakoo, Deqiuv i Imantat.

Aquest espai a més va comptar amb un Punt d’informació per a resoldre qualsevol dubte sobre aquest espai i fins i tot per a arreplegar el CV d’aquelles persones interessades a treballar en el sector dels videojocs.

D’igual manera, organitzat per The Ocean Race, Alacant Digital Gaming va acollir la final del Campionat Mundial d’eSailing 2022, dotada amb un premi de 9.500 euros i la final del Mundial Virtual Regatta.

 

Júnior Esports

Un altre dels programes amb més estirada d’Alacant Digital Gaming va ser Júnior Esports, un projecte educatiu i tecnològic en el qual han participat prop de 400 estudiants de centres educatius de la província. Aquest alumnat també va poder gaudir de tallers en els quals es va parlar de la seguretat en internet, de la importància de l’exercici físic a l’hora de jugar videojocs i de les eixides professionals que ofereix el sector del gaming, així com de videojocs i accessibilitat.

En aquest sentit, cal destacar la participació del Cos Nacional de Policia que va intervenir en aquestes xarrades sobre ciberseguretat, en les quals es va mostrar al públic assistent les diferents eines disponibles per a navegar i jugar de manera segura en internet. Per part seua, representants de la Fundació ONCE que, amb el seu projecte Gal11y de jocs adaptats, van exposar les diferents possibilitats que existeixen perquè les persones amb discapacitat puguen integrar-se plenament en el món gaming.