Verne y Alicante Puerto de Salida

VERNE TECHNOLOGY GROUP SERÀ EL SOCI TECNOLÒGIC D’ALACANT PORT D’EIXIDA DE LA VOLTA Al MÓN A VELA 2023

  •  La capacitat tecnològica de la companyia alacantina ha sigut valorada per Societat de Projectes per a la Transformació Digital per a convertir-se en soci tecnològic d’Alacant Port d’Eixida 2022-23.

 

  • Verne Group proveirà al recinte de l’Ocean Live Park de la infraestructura fixa i wifi necessària amb 3000 metres de fibra òptica i connectivitat d’última generació.

 

  • The Ocean Race celebra el seu 50 aniversari com el desafiament nàutic més important i extrem del món per a les regates per equips.

 

Alacant, 7 de desembre de 2022.- Verne Tecnology Group, hòlding empresarial alacantí especialitzat en grans infraestructures de telecomunicacions i tecnologia, juntament amb la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), anuncia que serà el soci tecnològic d’Alacant Port d’Eixida 2023.

La companyia tecnològica proveirà als més de 53.000m2 de l’Ocean Live Park (conegut anteriorment com Race Village) de la infraestructura fixa i wifi necessària amb 3000 metres de fibra òptica i connectivitat d’última generació per a garantir la connexió de l’organització, els equips, les empreses, els professionals, els mitjans de comunicació i els milers d’assistents, en la qual és una de les cites més importants per al món de l’esport i per a la regió, que arrancarà el dia 7 i culminarà el 15 de gener de 2023 amb l’eixida de The Ocean Race des del Port d’Alacant.

La divisió Verne Telco del hòlding alacantí, amb dilatada experiència internacional en el disseny, instal·lació i manteniment de xarxes de telecomunicacions, serà l’encarregada de l’enginyeria de disseny i configuració, implementació i posada en marxa de tota la connectivitat troncal de fibra i la infraestructura LAN necessària per a dotar de connectivitat tant als llocs de treball com a la connexió wi-fi gratuïta dels milers d’assistents. Donarà així cobertura al recinte de l’Ocean Live Park, un espai destinat a les noves tecnologies i reptes digitals, en el qual es duran a terme activitats innovadores obertes al públic sobre tecnologia, esport i sostenibilitat.

“Des de Verne, sempre hem cercat connectar el món al futur. Ser el soci tecnològic d’Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela 2023 és una meravellosa oportunitat per a fer-ho i un gran honor al mateix temps perquè ens permet enfortir el compromís amb la nostra ciutat i amb la Comunitat Valenciana com a centre tecnològic i innovador de referència a Espanya i a Europa” ha indicat Gianni Cecchin, CEO de la companyia.

Per part seua, Antonio Rodes, director general de SPTD, afirma que “l’aposta que fa Verne Group per Alacant, Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela, demostra una vegada més la implicació d’empreses tecnològiques d’Alacant en l’esdeveniment, la qual cosa és d’agrair”. En aquest sentit, ha valorat que “es tracta d’una empresa que té la seua seu en Districte Digital i que, en aquesta ocasió, donarà el suport tècnic i tots els serveis necessaris en l’Ocean Live Park, lloc que serà, sens dubte, l’epicentre en una setmana repleta d’esdeveniments i per on passaran milers de persones.”

Per a oferir una òptima connectivitat durant l’esdeveniment i facilitar les comunicacions d’entitats, esportistes, professionals i públic en general, es desplegaran més de 3000 metres de fibra òptica dividits en 5 nodes, així com més de 6000 metres de cablejat UTP en tot el recinte.

Al llarg dels 9 dies que dura aquesta cita esportiva, es preveu que més de 4000 persones al dia, prop de 36 000 persones, utilitzaran la connexió gratuïta per a comunicar-se i manar fotografies, vídeos i connexions a través de la xarxa a qualsevol part del món.

Amb un equip de professionals altament qualificat i una dilatada experiència de més de 40 anys en comunicacions i infraestructures a nivell internacional, Verne Technology Group aporta les capacitats tècniques i professionals necessàries per a un projecte d’aquesta magnitud, la celebració de la qual suposa un impuls econòmic, tecnològic, mediàtic i social, tant per a Alacant com per a la Comunitat Valenciana. A més, la companyia alacantina aportarà també la presència de personal tècnic in-situ durant l’esdeveniment per a les possibles incidències o necessitats que puguen sorgir. Es calcula que els equips tècnics de Verne Technology Group invertiran més de 1200 hores de treball per a donar connectivitat les 24 hores del dia durant tot l’esdeveniment.

L’esdeveniment The Ocean Race, a més de ser un esdeveniment esportiu únic en el món, suposa també un important impuls per a la regió a nivell econòmic i social. I és que, segons la pròpia organització, l’última edició celebrada a Alacant va permetre la creació de més de 1200 ocupacions i va tenir un impacte de prop de 69 milions d’euros en el PIB de la comunitat.

Coneguda com “L’Everest de la vela”, The Ocean Race és el major i més extrem esdeveniment nàutic del món, que enguany inicia el seu recorregut des d’Alacant, per cinquena vegada, en el qual serà el 50 aniversari de la regata. Després del tret d’eixida des del Port d’Alacant, la regata visitarà nou ciutats internacionals durant 6 mesos en un recorregut de 32.000 milles nàutiques que culminarà a Gènova (Itàlia).