Reunió de coordinació de forces i cossos que vetlaran pel normal desenvolupament d’Alacant Port d’Eixida

El dispositiu de seguretat especial al voltant de l’Eixida de la Volta al món comptarà amb un miler d’efectius

Alacant, dimarts 20 de decembre de 2022.- La Subdelegació del Govern a Alacant coordinarà un dispositiu de seguretat especial amb motiu de l’Eixida de la Volta al Món de The Ocean Race, que estarà proveït de prop d’un miler d’efectius de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, així com integrants dels cossos autonòmics i municipals, que vetlaran per a garantir el normal desenvolupament d’aquest gran esdeveniment, previst del 7 al 15 de gener.

Amb aquest objectiu, la Subdelegació del Govern ha convocat aquest dimarts una taula de coordinació en la qual han participat la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, l’adjunt a Direcció de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Rufino Selva, així com els principals representants del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Comandància Naval, Conselleria de Sanitat, Capitania Marítima, l’Ajuntament d’Alacant, The Ocean Race, el Real Club de Regates i l’Autoritat Portuària d’Alacant.

Al final de la trobada, celebrat en la carpa d’Alacant Digital Gaming, Araceli Poblador ha destacat la importància d’aquesta mena de reunions per a “coordinar tots els esforços necessaris en un ambiciós dispositiu de seguretat al voltant de la pròxima l’Eixida de la regata de The Ocean Race des d’Alacant”. L’última edició va congregar a uns 350.000 visitants i en aquesta pròxima edició es preveu que també hi haja una gran afluència de públic.

La Guàrdia Civil s’ocuparà de controlar i supervisar les mesures de seguretat en la mar. El coronel cap de la Comandància d’Alacant, José Hernández Mosquera, ha explicat que en la fase final de l’esdeveniment, des del 13 al 15, la Guàrdia Civil traslladarà a Alacant per a aquest dispositiu especial una de les seues majors embarcacions oceàniques, de 65 metres d’eslora, que podrà ser visitada per la ciutadania.

De la mateixa manera, el públic també podrà visitar altres dos vaixells institucionals de l’Armada, una corbeta i una fragata, durant els caps de setmana, i podrà veure una demostració aèria de la Patrulla Àguila el dia 15 amb motiu de l’eixida dels vaixells.

L’adjunt a Direcció de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Rufino Selva, per la seua part ha recordat que Alacant Port d’Eixida és un esdeveniment que “està declarat d’interès especial” i ha incidit en què la Generalitat Valenciana “posa tot la seua obstinació perquè es desenvolupe en les millors condicions per al gaudi de tots els públics i per a prolongar aqueixa activació dels sectors auxiliars, com el comerç, l’hostaleria i la gastronomia”.

Rufino Selva a més ha agraït a la Subdelegació de Govern i a tots els cossos i forces de seguretat “el grandíssim dispositiu que es va desplegar, i que serà el major de les cinc edicions amb aquesta que tindrà Alacant Port d’Eixida”.