Més de 20.000 visitants gaudeixen de l’oci, Gaming i la cultura nàutica en el recinte d’Alacant Port d’Eixida

El recinte d’Ocean Live Park registra un gran èxit d’afluència en el primer dia de la programació dissenyada amb motiu de l’Eixida de la Volta al Món de The Ocean Race

 

Alacant, dissabte 7 de gener de 2023.- Alacant Port d’Eixida ha rebut en el seu primer dia la visita de més de 20.000 persones que han pogut gaudir des d’aquest dissabte de l’extens programa d’activitats d’oci, Gaming i de la cultura nàutica organitzades amb motiu de l’Eixida de la Volta al Món de The Ocean Race.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Innovació i de Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), ha programat concerts, animacions, iniciació a la vela, activitats de Gaming e eSports, entreteniment per a tota la família, de caràcter gratuït en la seua immensa majoria, que es desenvolupen fins al 15 de gener en el recinte d‘Ocean Live Park (abans conegut com Race Village),

La jornada ha arrancat a les 10.00 hores amb l’obertura Ocean Live Park i la benvinguda per part dels regatistas. A continuació, el públic assistent ha trobat diferents activitats d’animació de carrer, com un cercaviles de Marxa Pirata i un espectacle amb una escultura de Bus Gegant.

El públic ha pogut veure de prop les 11 embarcacions –6 de la classe VO65 i 5 IMOCAs—amarrats en els pantalans al costat del Moll 12–, i visitar els espais destinats a Sostenibilitat, la Realitat Virtual, la carpa Infotourist de Turisme i del Patronat Alacant City&Beach –amb presentacions, showcooking i degustacions d’arròs–, el Museu de The Ocean Race, els tallers infantils, el pavelló de l’Alacant Digital Gaming, entre altres espais, a més de gaudir de la música i l’oferta del Food Market en el Moll 14, entre altres activitats.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha visitat l’Ocean Live Park per a conèixer de primera mà les carpes relacionades amb el món de la nàutica, la sostenibilitat i la innovació. En el seu recorregut pel recinte ha estat acompanyada pel director general de Turisme, Herick Campos, el director general de SPTD, Antonio Rodes, el president de The Ocean Race, Richard Brisius i el director de la regata, Johan Salem, entre altres autoritats.

Al llarg del dia, a més s’ha desenvolupat la regata d’ORC The Ocean Race, organitzada pel Real Club de Regates d’Alacant, –patrocinador d’Alacant Port d’Eixida– en la qual han participat 30 embarcacions. Les victòries han sigut per a Spaniard (ORC A) de Juan Rodríguez, Cool Wave (ORC B) de Luis Rodríguez, Nauta III (Promo A) i Increïble (Promo B) de Pedro García.

La carpa d’Alacant Digital Gaming ha comptat amb una intensa activitat, entre la qual ha destacat la Final del Campionat mundial d’eSailing, i l’anomenat Meet & Greet i xou amb Carlitos i Ache. El tancament de la jornada compta amb una programació estrela, amb el concert de Viva Suècia i Second, en la zona del Moll 14, que va esgotar totes les entrades en els primers dies.