La tecnològica Creast mesurarà la petjada de carboni de tot l’esdeveniment Alacant Port d’Eixida

Aquesta iniciativa s’emmarca en el compromís de la Generalitat Valenciana i The Ocean Race amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Alacant, dilluns 2 de gener de 2023.- Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD) ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa tecnològica Creast, especialitzada en la consultoria mediambiental en el sector de l’entreteniment, per a dur a terme el càlcul d’emissions generades per l’esdeveniment d’Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela de The Ocean Race.

Aquest acord contempla el mesurament de l’impacte que suposa la instal·lació i desenvolupament de tots els espais esportius i d’activitats diverses, com a concerts, tallers i espectacles, organitzats des del 7 al 15 de gener en el Moll 10, 12 i 14 del Port d’Alacant, amb motiu de l’eixida de la mítica regata.

Aquesta iniciativa es troba alineada amb el compromís de la Generalitat Valenciana i The Ocean Race amb el medi ambient i la sostenibilitat. En aquest sentit, cal recordar que després de 48 anys des de la primera competició de The Ocean Race, la salut dels oceans s’ha convertit en una de les preocupacions principals de tota l’organització nàutica.

És per això, que aquesta edició –la cinquena que acull Alacant– arriba amb el ferm propòsit de convertir-se en la més sostenible fins avui.

Així, Creast realitzarà un mesurament rigorós i basat en evidències tenint en compte totes les àrees d’emissions de CO2eq, que es divideixen en 7 categories: allotjaments, mobilitat, energia, materials, residus, servei d’àpats i aigua. Després del registre de tots els paràmetres, es podrà conèixer amb precisió l’impacte mediambiental de l’esdeveniment i els punts de millora de cara a futures edicions.

Creast és una signatura espanyola amb àmplia experiència en destacats esdeveniments culturals, que ara projecta replicar el seu èxit en el món de l’esport, ajudant a un esdeveniment de referència en la seua transició cap a la neutralitat en carboni.

Gràcies a aquest acord, Alacant Port d’Eixida i The Ocean Race lideraran el canvi i inspiraran en el camí de la sostenibilitat al sector de l’esport –un àmbit l’activitat del qual suposa un gran impacte en el planeta–.

El mesurament de petjada de carboni realitzada per Creast segueix el protocol de mesurament GHG – CO2eq., per als abastos d’emissions 1, 2 i 3, utilitzant els factors d’emissió oficials de MITECO (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i de la UNFCCC (Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic), que conserva la traçabilitat de les dades i les evidències conforme a la Norma Europea ISO 14067:2018.