Els hospitals Vithas d’Alacant formen en primers auxilis al voluntariat que participarà en l’eixida de la Volta al Món a Vela The Ocean Race

  • Aprendre a detectar una situació d’emergència i a iniciar una atenció d’urgència és l’objectiu principal de la formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) que han rebut el personal voluntari.

 

Alacant, dimecres 30 de novembre de 2022.- Els hospitals Vithas d’Alacant col·laboren amb Alacant Port d’Eixida (APS) en la formació del voluntariat que participarà de suport a les activitats de l’Ocean Live Park entre el 7 i el 15 de gener, amb motiu de l’eixida de la regata The Ocean Race.

Els Hospitals Vithas d’Alacant han realitzat diferents sessions de formació destinades al conjunt de voluntaris/as que donaran suport a l’eixida de la volta al món a vela, The Ocean Race i que, d’una manera o una altra, prestaran ajuda al correcte desenvolupament de totes les activitats programades en aqueixa setmana.

A les formacions, impartides per Borja Morant, formador acreditat per a la reanimació cardiopulmonar bàsica, han assistit més de 200 voluntaris/as.

Aprendre a detectar una situació d’emergència i a iniciar una atenció d’urgència és l’objectiu principal de la formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) que han rebut tots els voluntaris/as.

Les sessions teoricopràctiques, d’una hora de duració, han sigut impartides a l’Hospital Vithas Alacant i s’han realitzat en xicotets grups distribuïts al llarg de diversos dies.

Així, per al director d’infermeria dels Hospitals Vithas a Alacant, Víctor Pérez, “aquestes formacions tractaran mesures bàsiques en RCP i en primers auxilis que són claus a l’hora d’atendre una emergència, ja que poden arribar a salvar vides”.

D’altra banda, el director gerent del centre, el doctor Carlos Yago ha comentat que “el voluntari/a pot ser la primera persona que detecte aquestes situacions d’emergència durant els dies en què s’obrirà el recinte Ocean Live Park i per això és fonamental que sàpia reconèixer els primers signes d’alarma i activar de manera precoç l’assistència especialitzada”.

 

Sobre Vithas

El grup Vithas està integrat per 19 hospitals i 31 centres mèdics i assistencials distribuïts per 13 províncies. Els 12.500 professionals que conformen Vithas l’han convertit en un dels líders de la sanitat espanyola. A més, el grup integra a la Fundación Vithas, Vithas Red Diagnóstica i la central de compres PlazaSalud.

Vithas, recolzada pel grup Goodgrower, fonamenta el seu estratègia corporativa en la qualitat assistencial acreditada, l’experiència pacient, la investigació i la innovació i el compromís social i mediambiental.