El RCR d’Alacant es converteix en patrocinador i amfitrió esportiu d’Alacant Port d’Eixida

Organitzarà dues regates, una de Creuers i una altra d’Optimist durant els dos caps de setmana que dura l’esdeveniment

Alacant (05 desembre 2022).- El Real Club de Regates d’Alacant i la Societat per a la Transformació Digital (SPTD) han unit sinergies i el centenari club, ensenya de la ciutat, es convertirà en patrocinador i amfitrió esportiu d’Alacant Port d’Eixida, participant d’aquesta forma en la celebració de diversos esdeveniments, tant esportius com socials relacionats amb The Ocean Race.

Aquest dilluns s’ha presentat en les instal·lacions del Real Club de Regates d’Alacant el patrocini del club amb Alacant Port d’Eixida, amb la participació del president Miguel López Barbero; el president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado; el director adjunt de SPTD, Rufino Selva; Estefanía Esteve, directora financera de The Ocean Race i el Water Operations d’Alacant Port d’Eixida, David María.

Aquesta serà la primera vegada que el Real Club de Regates participa de manera activa en l’eixida de The Ocean Race, que aquesta edició serà la cinquena que sale des de la Comunitat Valenciana. Per a això s’han organitzat una sèrie d’actes amb motiu d’aquest esdeveniment de repercussió mundial. El Real Club de Regates d’Alacant sí que va estar present en The Ocean Race Europe, en la qual va ser la primera presa de contacte directe, tant amb l’organització de The Ocean Race com amb Alacant Port d’Eixida. La relació va ser excel·lent, amb el que ara la col·laboració torna a ser mútua entre club i organització.

Organitzarà dues regates, el cap de setmana del 7 de gener els creuers seran els protagonistes, i es fa una crida als vaixells dels ports de voltant perquè participen i durant aquella setmana puguen romandre en el Real Club de Regates i el següent cap de setmana poder estar presents en l’eixida de la volta al món, que tindrà lloc el diumenge dia 15 de gener. El dissabte dia 14 s’organitzarà una regata d’Optimist sota el format de Team Racing, que tindrà lloc en la mateixa dàrsena del port d’Alacant, on equips procedents de diversos clubs de la Comunitat, competiran i rebran els seus premis en l’Ocean Live Park, el centre neuràlgic del port d’eixida.

Durant la setmana l’equip femení Rema Vida també realitzarà diverses accions en la dàrsena al costat de l’Ocean Live Park, com ja fera en 2021 amb motiu de The Ocean Race Europe, i que va ser un èxit.

En el pla social es realitzaran en el Real Club de Regates dues xarrades, una sobre Sostenibilitat i Medi Ambient i una altra sobre Esport Femení, ambdues coincidint amb la setmana d’actes amb motiu de The Ocean Race.

El Real Club de Regates d’Alacant també acollirà una festa mexicana en honor al Viva Mèxic, un dels VO65 participants en aquesta edició de The Ocean Race.

El president del Real Club de Regates d’Alacant, Miguel López Barbero explica que “un dels objectius que es va marcar aquesta junta directiva era aqueixa. En altres edicions el club no havia tingut la participació suficient en un esdeveniment de la importància per a la vela i la nàutica com és l’eixida de The Ocean Race. Estem estrenyent relacions amb l’organització i en tot el que puguem ajudar en l’organització, el Real Club de Regates estarà” i apunta que “Alacant és una ciutat molt cosmopolita, ve gent de tots costats i creiem que la nàutica i el club té com a labor popularitzar la vela”.

Rufino Selva va agrair “al Real Club de Regates d’Alacant el seu patrocini i volem d’aquesta forma establir la bases per al futur i que el club es convertisca en base d’operacions i que amb les seues accions en la mar amb els dos esdeveniments que organitzarà amb els creuers i els Optimist, a més de col·laborar amb l’Academy de The Ocean Race” i va afegir que “volem que els clubs nàutics es convertisquen en els vertaders amfitrions esportius d’aquesta competició internacional en l’aspecte logístic, tècnic i participatiu”.

Estefanía Esteve va explicar que “des de l’any 2008 The Ocean Race està unida a la ciutat d’Alacant i estem molt contents que l’eixida de la catorzena edició siga des d’ací. Agraïm al Real Club de Regates d’Alacant la seua implicació com ja va fer l’any passat”.

Carlos Torrado com a màxim representant federatiu va dir que “des de la FVCV estem al costat de la vela i de tots els esdeveniments dels clubs que organitzen regates i més en aquest cas de l’eixida de la volta al món, la qual cosa representa un orgull que isca des de la nostra comunitat”.

David María va fer un repàs tècnic del que serà l’eixida i va destacar que “per als xiquets d’Optimist tant del Real Club de Regates com de la resta de clubs que participen en la regata, serà una cosa que no oblidaran en la vida”.

En l’acte es van visualitzar imatges promocionals d’Alacant Port d’Eixida, de The Ocean Race i del Tabarca Vela, regata estrela del Real Club de Regates d’Alacant, inclosa en el circuit nacional de creuers d’Alt Nivell.