El projecte ‘L’Espanya blava’ estudia l’estat del medi marí a Alacant

El director adjunt de Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Rufino Selva, al costat de la directora financera de The Ocean Race, Estefanía Esteve, han visitat aquest dijous el veler del projecte de ‘L’Espanya blava’ en les instalacions del Museu de The Ocean Race.

 

Alacant, dijous 11 de maig de 2023.- El director adjunt de Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Rufino Selva, al costat de la directora financera de The Ocean Race, Estefanía Esteve, han visitat el veler del projecte de ‘L’Espanya blava’ i han acompanyat a Nacho Dean, responsable d’aquesta expedició científica i divulgativa que ha examinat l’estat de les aigües de la mar Mediterrània en diferents punts de la costa alacantina.

Aquest projecte va arrancar el mes de setembre passat al País Basc i recorre el litoral de la península per a identificar el tipus de fems marins que arriben a les costes, així com la quantitat de partícules plàstiques existents en l’aigua, per a compondre el primer mapa de la història sobre fems marins a Espanya.

Segons ha explicat Nacho Dean, aquesta expedició al seu pas per la província d’Alacant ha arreplegat mostres en l’entorn l’illa de Tabarca, en la desembocadura del riu Segura i en aigües del Port d’Alacant.

‘L’Espanya blava’ promou la cura del medi natural mitjançant la realització de trobades en els quals es mostren els resultats de l’anàlisi i la investigació de l’entorn terrestre i marí de les ciutats. Per a això, mitjançant labors de mostreig, s’identifica el tipus de fems marins que arriben a les costes espanyoles, així com la quantitat de partícules plàstiques existents en l’aigua, per a compondre el primer mapa de la història sobre fems marins de la costa.

Tant el director adjunt de SPTD, Rufino Selva, com la directora financera de The Ocean Race Estefanía Esteve han remarcat la importància de l’estudi de la salut del medi marí que està perfectament alineada amb la defensa que des de totes dues institucions es duu a terme de manera permanent.

El vaixell de ‘L’Espanya blava’ ha partit hui a les 13.00 hores des del Port d’Alacant amb destinació a les Illes Balears, per a continuar amb la recollida de mostres.