Rueda de prensa The Ocean Race Alicante Puerto de Salida

Alacant Port d’Eixida serà epicentre de la nàutica, el Gaming i la música amb motiu de The Ocean Race

La Generalitat Valenciana ha programat del 7 al 15 de gener una completa oferta per a tots els públics en l’Ocean Live Park

 

Alacant, dijous 1 de desembre de 2022.- La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Innovació i la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), convertirà el Port d’Alacant en un espai excepcional de trobada on s’oferirà un extens programa participatiu amb gran varietat d’activitats esportives, expositives, gastronòmiques, culturals, lúdiques, educatives, musicals i tecnològiques per a totes les edats.

The Ocean Race és un gran esdeveniment esportiu i una de les competicions de regata per equips més dures i llargues que existeix, ja que els participants s’enfronten al gran repte de donar la volta al món. Com a novetat en aquesta edició eixiran dues classes de vaixells: els IMOCA d’alta tecnologia i els monotips VO65. La regata tindrà una duració de sis mesos i farà escales en un total de 7 etapes passant per les següents ciutats: Alacant, Cap Verd, Ciutat del Cap, Itajaí, Newport, Aarhus, Kiel Fly-by (un pas de balisa), la Haia i Gènova.

El director general de SPTD Antonio Rodes, l’adjunt de Direcció de SPTD, Rufino Selva i el president de The Ocean Race, Richard Brisius, han presentat aquest dijous en roda de premsa la programació dissenyada especialment per al gaudi del públic de totes les edats, en la seua àmplia majoria de caràcter gratuït, al voltant dels valors de la nàutica, la sostenibilitat y la innovació, en els diferents espais del recinte de l’Ocean Live Park (antic Race Village).

RELACIÓ FRUCTÍFERA ALACANT-THE OCEAN RACE

El director general de SPTD, Antonio Rodes, ha incidit en l’estreta i fructífera relació d’Alacant amb l’organització de The Ocean Race, com a actual seu de la mítica regata, seu del seu museu i port amfitrió de les últimes 4 eixides de la prova des de 2008. D’igual manera, ha posat de manifest l’impacte que l’organització de la Volta al Món a Vela ha tingut i té per a Alacant i per al conjunt de la Comunitat, tant en la projecció turística internacional, com en l’impacte econòmic i social que suposa.

L’objectiu de la Generalitat és aconseguir que aquesta edició de The Ocean Race siga novament un element de dinamització econòmica i de promoció turística, tant per a la pròpia ciutat d’Alacant com per a la província i per al conjunt de la Comunitat Valenciana”, ha indicado Rodes.

IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL

En aquest sentit, el director general de SPTD ha recordat que l’edició de 2017-18 va batre rècords a tots els nivells. “Van ser més de 2,5 milions d’afeccionats els que van assistir a les escales de la regata, la qual cosa situa a The Ocean Race en el nivell més alt dels esdeveniments esportius internacionals, mentre s’establien nous registres tant en la interacció amb els afeccionats com en la cobertura mediàtica”.

A mÉs, ha afegit, “milions de persones van seguir l’acció a través de les diferents plataformes digitals, la televisió i les notícies, fent que la regata batera rècords en termes de cobertura internacional”.

Per tot això, la importància de la Volta al Món a Vela en la Comunitat Valenciana és evident. Albergar l’eixida de la regata en 2017 a Alacant va generar l’equivalent a 1.270 llocs de treball i va contribuir 68,6 milions d’euros al Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat i si prenem com a referència Espanya, l’impacte ascendiria a 1.700 ocupacions i 96 milions d’aportació al PIB”.

“La regata va tenir un impacte fiscal de 41 milions d’euros, una dada molt rellevant a l’hora de valorar aquest esdeveniment. Però en l’última edició no sols van ser rellevants les dades econòmiques, sinó també la promoció de valors tan imprescindibles per a la nostra societat com la cura del medi ambient, la solidaritat i la participació”, ha comentat també.

El president de The Ocean Race, Richard Brisius, ha recordat el vincle amb Alacant, que es remunta a 2008 i ha animat als visitants a participar de les activitats de l’Ocean Live Park de la catorzena edició de la regata que eixirà des d’Alacant el 15 de gener. “A menys de 6 setmanes perquè òbriga l’Ocean Live Park estem desitjant donar la benvinguda als equips, que començaran a instal·lar-se a Alacant a partir de la setmana que ve i que inclouen a alguns dels millors regatistas oceànics del món”.

UN PROGRAMA PER A TOTS ELS PÚBLICS

El adjunt a Direcció de SPTD, Rufino Selva, ha avançat que el recinte d’Ocean Live Park serà l’espai de trobada per excel·lència per als milers de visitants que passaran per aquest espai, així com per als equips i patrocinadors.

“Alacant Port d’Eixida serà un punt de trobada excepcional per a l’oci i la diversió, amb dues cerimònies –d’obertura i clausura– espectacles de carrer a càrrec de la Forja de Vulcà, concerts, mascletás, castells de focs artificials, una variada oferta gastronòmica, una zona especial per a activitats de Gaming i eSports”, ha detallat.

A més, comptarà amb un ampli programa d’activitats educatives, al voltant dels valors de sostenibilitat i respecte al medi ambient, amb visites escolars, xarrades, concursos i tallers infantils, i incidirà en el món de la nàutica amb ‘Try Sailing’ de vela diaris i l’oportunitat de seguir els entrenaments de les embarcacions que participen en la regata i de visitar les zones dedicades a la sostenibilitat, com el pavelló One Blue Voice.

OCEAN LIVE PARK

L’activitat del recinte d’Ocean Live Park arrancarà al migdia del dissabte 7 de gener, amb la cerimònia d’obertura d’Alacant Port d’Eixida, que comptarà amb un espectacle únic a Espanya amb marionetes i escultures mòbils gegants, que la seua temàtica girarà al voltant del món marí, a càrrec de Carros de Foc.

Aqueix dia, el públic podrà gaudir d’entrenaments delsMarshalls,tallers infantils al llarg de tota la jornada el dia, activitats de Gaming e eSports, espectacles de carrer amb temàtica pirata i el programa de portes obertes de Try Sailing, per a tancar amb un castell de focs artificials, i els concerts de música Viva Suecia + Second a partir de les huit i mitja de la vesprada.

Al llarg de tota la setmana, el recinte de l’Ocean Live Park oferirà en diferents espais diferenciats una completa programació, com el dedicat al Gaming e eSports Alacant Digital Gaming, que serà l’epicentre d’una intensa activitat amb youtubers, influencers i gamers que mostraran als joves com competir en aquest univers d’innovació i tecnologia. Aquest espai també disposarà d’una àrea de Fuita Room i realitat virtual, videojocs per a tots els públics, i xarrades didàctiques per a pares i docents, entre altres activitats.

OFERTA MUSICAL

Quant a la programació musical i d’oci que es realitzarà en la zona de concerts habilitat en el Moll 14, que seran els únics espectacles majoritàriament de pagament. A més dels concerts de Viva Suecia + Second per al dissabte 7, el diumenge 8 de gener comptarà amb el concert de ‘Destripando la historia’, a les 13:00 hores, destinat a un públic familiar.

El divendres 13 de gener, a les 20.30 hores, comptarà amb l’il·licità Cheti, i el dissabte 14 de gener, a les 12.30 hores, l’Ocean Live Park acollirà l’espectacle musical Rock en família, totes dues de caràcter gratuït. Aqueix mateix dia, a les 20.30 hores, Alacant Port d’Eixida oferirà el doble concert de dues bandes que faran les delícies del públic, Sidecars i Sidonie.

Per a complementar l’oferta d’oci i diversió, l’Ocean Live Park disposarà de diferents punts de restauració amb els anomenats Food trucks, proveïts de menjars de diferents cultures del món i d’una àrea especial d’alimentació saludable.

El plat fort de la programació se centrarà el diumenge 15 de gener cerimònia de clausura, a les 12.30 hores, amb l’espectacle Escaleres Màgiques a càrrec de Carros del Foc, la participació de la Patrulla Àguila, i el llançament d’una mascletá i salves que acompanyaran a la Cerimònia d’Eixida, per a donar pas finalment a l’eixida dels vaixells off shore durant la vesprada.

ALACANT MIRA A LA MAR

El programa incidirà especialment en aquelles activitats destinades a acostar al públic de totes les edats a l’esport nàutic. En aquest sentit, Alacant Port d’Eixida ha organitzat pràctiques diàries de Trail Sailing, –dirigit a escolars amb horari de demà de dilluns a divendres i obert a tot el públic les vesprades i caps de setmana–, així com baptismes de mar, xarrades i tallers educatius al voltant de sostenibilitat en el medi marí.

En aquest sentit, cal destacar que els dos caps de setmana del 7 al 15 hi haurà competicions nàutiques organitzades en col·laboració amb The Ocean Race i el Real Club de Regates d’Alacant (RCRA).

Com en edicions anteriors, Alacant Port d’Eixida ha articulat un complet programa de voluntariat en el qual participaran al voltant de 250 persones, que donaran suport a l’organització de totes les activitats previstes en aquest gran esdeveniment. Per a la convocatòria a la ciutadania s’ha comptat amb col·laboració de la Universitat d’Alacant i a la Universitat de Miguel Hernández d’Elx (UMH), entre altres organitzacions i entitats.