Ocean Live Park 2023

Alacant Port d’Eixida rep les primeres embarcacions IMOCA de The Ocean Race

El Team Holcim PRB , el Team Malizia i el Biotherm Racing han anat arribant al Moll de Llevant entre el cap de setmana i el dilluns.

Alacant, 13 de desembre de 2022.- Alacant ha començat a rebre les primeres embarcacions tipus IMOCA que han arribat al Moll de Llevant per a participar en la  pròxima edició de la Volta al Món de The Ocean Race, l’eixida del qual se celebrarà del 7 al 15 de gener de 2023.

L’IMOCA del  Team Holcim PRB va arribar dissabte passat, mentre que el Team Malizia va arribar ahir diumenge i el Biotherm Racing  té previst arribar a última hora d’aquest dilluns. Aquests vaixells, els vertaders protagonistes de la prova, se sumen a alguns dels V065 que ja estan a Alacant. Una vegada en Port, els tres vaixells seran sotmesos a una revisió integral de manteniment i a una posada a punt que els permetrà estar llestos de cara a l’inici de la mítica regata oceànica.

Una altra part de les embarcacions que participaran en la regata està fent les seues tasques de preparació en altres ports com València i Barcelona — 11th Hour Racing Team i GUYOT Environnement està a València i Guyot environnement Team Europe a Barcelona–, i preveuen arribar a Alacant en les pròximes setmanes amb la finalitat de fer l’anomenat pre assembly  i assembly.

Aquesta edició The Ocean Race portarà importants novetats, com és la inclusió, per primera vegada, de dues classes de vaixells: la classe IMOCA 60, d’alt rendiment i amb foils, i la classe de monotips VO65 que ja han pres part en anteriors edicions.

Els tres vaixells arribats en les últimes hores pertanyen a la classe dels IMOCA, més coneguts per les seues regates en solitari o en equips de dos, competiran amb una tripulació completa en la seua primera participació en The Ocean Race.

Els IMOCA utilitzen una regla de disseny de desenvolupament que permet als dissenyadors experimentar amb les formes del casc i les veles dins d’uns paràmetres establits. No obstant això, els mastelers, les botavares i l’eixàrcia ferma són de disseny únic.

Els IMOCA també tenen una gran superfície vèlica i una quilla inclinada, però les regles de la classe també permeten l’ús de foils retràctils que augmenten encara més el rendiment en elevar el vaixell parcialment fora de l’aigua.

Les característiques d’aquestes embarcacions són les següents:

  • Vaixells monobuc de 60 peus (18,3 metres) construïts en carboni.
  • Els dissenyadors poden experimentar amb les formes del casc i les veles dins

d’uns paràmetres establits.

  • Es competeix amb tripulacions mixtes de quatre o cinc mariners.
  • Una quilla pivotant i un parell de foils augmenten dràsticament el rendiment
  • Capaç de recórrer més de 600 milles nàutiques en 24 hores.