Activitats en Alacant Port de Trobada

Descobreix la gran varietat d’activitats que tenim preparades per a tu

Del 28 al 31 de març, Alacant es convertirà en l’aposta principal de l’esport, oci, cultura i educació gràcies a Alacant Port de Trobada.

Durant aquests quatre dies, el Race Village del Port d’Alacant oferirà una gran varietat d’activitats homenatjant la mar i la ciutat com a port d’eixida de la Volta al Món a Vela.

Els pilars fonamentals d’Alacant Port de Trobada són els valors socials. La solidaritat, igualtat, esportivitat o sostenibilitat destaquen en l’oferta d’activitats que, tant adults com xiquets, podran gaudir al costat de la mar Mediterrània. La multiculturalitat estarà molt present diàriament amb una desfilada cultural, en el qual acostarem la Xina a Alacant, descobrirem l’essència de les danses africanes, o ens endinsarem en els costums àrabs i orientals i ballarem al so dels ritmes brasilers.

Des d’esports en equip i urbans fins a tallers, espectacles, exposicions, màgia, música, contacontes i teatre, ompliran el Village d’opcions gratuïtes i per a tots els públics.

Descargar programa

ESPORTS EN EQUIP

És el moment que descobrisques els valors de l’esport en equip. Podràs participar en qualsevol d’ells a les seues classes guiades i presenciar les seues exhibicions. Quin t’abelleix provar?

 • Futbol: amb l’Hercules CF podràs endinsar-te en el món del futbol i ser un dels jugadors que formen part de l’equip.

 • Bàsquet: Club de Baloncesto Lucentum Alicante guiarà classes en les quals també explicaran quines són les claus d’aquest esport.

 • Handbol: gràcies a les classes de Club Deportivo Agustinos seràs un dels jugadors d’aquest esport.

 • Karate: El Club Shotokan de Sant Joan et guiarà en aquest art marcial tradicional de les illes Ryukyu.

 • Tennis de taula: en equips o en parella, ASSA Alicante t’ajudarà a gaudir d’aquest esport.

 • Gimnàs: també podràs gaudir de múltiples classes guiades i dirigides pel gimnàs Holiday Gym.

ESPORTS URBANS

Piruetes amb BMX, salts amb skate a un skate-park, slackline o parkour seran algunes de les activitats que donen vida a l’àrea d’esport urbà instal·lat en els molls de la marina alacantina.

 • Skate

 • Parkour

 • Slackline

També es podrà gaudir d’un Parc Multiaventures on, a través d’un circuit en altura, els participants superaran diferents objectes i proves fins a poder arribar a la meta.

Els més xicotets (<4 anys), comptaran amb un Minigolf on descobrir els detalls i valors d’aquest esport.

Altres activitats

ESPECTACLES

Piruetes amb BMX, salts amb skate a un skate-park, slackline o parkour seran algunes de les activitats que donen vida a l’àrea d’esport urbà instal·lat en els molls de la marina alacantina.

 • Música de carrer: Borja Catanesi, el valencià triat com el millor música llista de carrers del món, estarà a Alacant Port de Trobada cada dia per a realitzar les seues actuacions.

 • Màgia, Teatre Nàutic, Contacontes i Pallassos: adults i xiquets gaudiran d’aquestes activitats al llarg dels quatre dies.

 • Desfilades temàtiques: els ritmes multiculturals es donen cita a través de la dansa xinesa, africana, àrab i brasilera.

EXPOSICIONS

Al llarg dels dies de celebració d’Alacant Port de Trobada, en el Race Village i els seus voltants es podran presenciar múltiples exposicions en les quals conéixer una mica més de la nostra Història i també de l’espai en el qual vivim.

 • “The Ocean Cleanup”, un projecte que té com a objectiu eliminar el plàstic de la mar i reivindicar així la importància de construir un entorn sostenible. Aquest sistema de neteja únic redueix els plàstics en les masses d’aigua i elimina les 250000 tones que habiten en l’ecosistema marí.

 • La Nao Victoria, rèplica del primer navili que va donar la Volta al Món entre 1519 i 1522, serà una de les grans atraccions d’aquest esdeveniment, podent-se visitar per dins i conéixer la història de l’embarcació de Magallanes i Juan Sebastián Elcano.

TALLERS

A Alacant Port de Trobada també trobarem “La Mar com a Rebost”, una carpa de gastronomia que recollirà una àmplia varietat d’activitats per a tots els públics. A més de poder cuinar diferents plats, els assistents coneixeran productes amb denominació d’origen i gaudiran dels dots culinàries de personalitats reconegudes en la matèria de la Comunitat Valenciana.

Entre els tallers infantils trobem:

 • Fem bescuit: on a més d’aprendre a cuinar rebosteria, aprendran sobre l’ús conscient dels sucres i la importància de mantindre una dieta saludable.

 • Planeta Hort: els més xicotets aprendran a plantar les seues pròpies fruites i verdures i coneixeran la importància dels aliments ecològics.

Per a adults, contem amb:

 • Taller de sushi: en el qual, a més, un xef japonés sorprendrà amb el seu xou culinari.

 • Taller de ceviches: amb el qual la carn marinada i el seu amaniment de cítrics farà les delícies de tots els participants.

 • Taller d’arròs melós i sec: destacant un dels ingredients estreles del Mediterrani com és l’arròs.

A més, prestigiosos cuiners com Susi Díaz, Paco Torreblanca, Ferdinando Bernardi, María José San Román, Santi Gómez i Jorge Moreno Voraz, també estaran a Alacant Port de Trobada amb diferents tallers i xous culinaris on ressaltaran cadascuna de les seues especialitats.

CARRERA SOLIDARIA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Enterate de las últimas noticias relacionadas con el evento Puerto de Encuentro 2019

Noticias

AVENTURA JUNIOR